Πύρινος Κόσμος I




* Είναι δύσκολο για μια εκλεπτυσμένη καρδιά να βρίσκεται στα κατώτερα στρώματα. Σε κάποιο βαθμό τα ύψη βοηθούν και τότε όμως τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ καρδιάς και του πύρινου τόπου γέννησης της είναι πολύ μεγάλα. Αυτά όμως τα στρώματα ρύπανσης δε θα έπρεπε να υπάρχουν - οι άνθρωποι τα δημιούργησαν και πρέπει να προσπαθήσουν να τα αποκαθάρουν. Το τεχνητό όζον βοηθάει λίγο. Το πράνα αποκαθαίρεται από το Ανώτατο Πυρ και έτσι γίνεται δημιουργικό. Ακόμα και στις πεδιάδες, ακόμα και στις πλατείες της πόλης, πριν πάρετε μια απόφαση, προσπαθείστε να αναπνεύσετε όσο πιο βαθιά μπορείτε. Με αυτήν την εισπνοή πιθανώς να φτάσει σε εσάς, μέσα από όλα τα εμπόδια, ένα μόριο της ευεργετικής πράνα. Συνεπώς, μην απελπίζεστε πουθενά και παντού να κάνετε μια τελική προσπάθεια. Ένας ειλικρινής, βγαλμένος από την καρδιά αναστεναγμός γίνεται κάλεσμα τρομπέτας.

* Εμείς αντίθετα διδάσκουμε τα μάτια να μην είναι δεκτικά στο αποκρουστικό. Είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς ολόκληρο το φάσμα του τρόμου που δημιουργούν οι ανθρώπινες διαστροφές. Ακόμα και στον γήινο κόσμο συχνά τρομάζουμε με απάνθρωπα πρόσωπα, φανταστείτε όμως τι όψη παίρνουν όταν αποκαλύπτεται η ουσιαστική τους φύση! Και εδώ επίσης έχουμε συχνά εμπειρία επιθέσεων αυτών των σκοτεινών οντοτήτων. Στον ύπνο προσπαθούν να αποδυναμώσουν κάποιον για να επιφέρουν ευκολότερα βλάβη, όταν η ισορροπία διαταράσσεται. Αυτά τα σκοτεινά γεννήματα δεν πρέπει να θεωρούνται φαντασιώσεις.

* Άψυχα όντα είναι γνωστά σε όλους. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά χημική πραγματικότητα. Θα αναρωτηθεί κανείς, γεννιόνται οι άνθρωποι αυτοί σε τέτοια αξιοθρήνητη κατάσταση; Η ερώτηση δείχνει βασική άγνοια. Κανείς δεν ενσαρκώνεται χωρίς απόθεμα ψυχικής ενέργειας... Ούτε είναι απαραίτητο να γίνουν βίαια εγκλήματα για να διασκορπισθεί το Άγκνι (Πυρ). Συνήθως το Άγκνι διασκορπίζεται στην καθημερινότητα όταν το πνεύμα βρίσκεται σε λήθαργο. Μη θεωρήσετε τέρατα τους άψυχους ανθρώπους. Σε διάφορους τομείς επιτυγχάνουν διακρίσεις, όμως το Πυρ τους έχει εγκαταλείψει και τα έργα τους σκοτείνιασαν.

* Όχι μόνο με το τραγούδι και τον ρυθμό της μουσικής αλλά και με κάθε μηχανή δημιουργείται ένας κραδασμός που έρχεται σε επαφή με πύρινες ενέργειες. Κάθε ένταση, ακόμα και σοκ είναι αγωγός των ίδιων εκδηλώσεων του Άγκνι. Δε χρειάζεται να εξομοιώνεστε με αυτούς τους νοσηρούς τύπους που αποφεύγουν την ένταση. Κάθε πύρινος κραδασμός θα πρέπει να καλωσορίζεται σαν καθαρτήριο στοιχείο. Αυτό που οι άνθρωποι θεωρούν ήρεμη ζωή δεν είναι παρά κατάσβεση του Πυρός. Έχουν μάλιστα επινοήσει ολόκληρα συστήματα ώστε να κατασβήνουν τα πυρά από την παιδική ηλικία.

* Χρειάζεται τόλμη για την αναδόμηση της ζωής, σύμφωνα με νέες συσσωρεύσεις. Να πεθάνει κάποιος στο κρεββάτι του παππού του σημαίνει οπισθοδρόμηση στο μεσαίωνα. Θα συνιστούσαμε μάλιστα τα κρεββάτια αυτά να μεταφερθούν στα μουσεία γιατί θα ήταν υγιεινότερο. Δεν πρέπει να περιορίζουμε το αύριο στα μέτρα του χθες. Αν το κάνουμε, πώς θα πλησιάσουμε την κατανόηση του Πύρινου Κόσμου που για τους παππούδες μας ήταν σαν το πυρ της κόλασης;

* Η πύρινη κατανόηση της κατοχής καλείται "Urumiya". Ο άνθρωπος δεν είναι ο μόνος που κατέχει αυτήν την άμεση γνώση. Ορισμένα ζώα κοντά στον άνθρωπο νιώθουν αυτήν την κατάσταση. Τα άλογα και οι σκύλοι ιδιαίτερα νιώθουν και δυσανασχετούν κοντά σε κατεχόμενα πρόσωπα. Στην αρχαία Κίνα, υπήρχε μια ράτσα σκύλων σε μεγάλη εκτίμηση, που ήταν πολύ ευαίσθητη και χρήσιμη στην ανίχνευση των κατεχόμενων. Στους αρχαίους καιρούς ήταν επίσης έθιμο να προσκομίζουν τα άλογα και τους σκύλους κοντά στους επισκέπτες και να παρατηρείται η αντίδραση τους. Πολλοί απεσταλμένοι έμπαιναν σε αυτή τη δοκιμασία. Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι και οι γάτες νιώθουν την κατοχή αλλά αντίστροφα. Η κατοχή τους φέρνει ευτυχία. Όταν μια γάτα νιώθει ένα κατεχόμενο πρόσωπο δεν κρύβεται αλλά νιαουρίζει ευτυχισμένα ενώ ένας σκύλος εξαγριώνεται και είτε κρύβεται είτε επιτίθεται σε ένα τέτοιο πρόσωπο. Μια και μόνο συζήτηση για τη σημασία του Άγκνι αρχίζει να δρα επί του κατεχόμενου. Καθώς φοβάται το Πυρ, η ίδια η αναφορά της πύρινης ενέργειας τον εξαγριώνει και τον αναγκάζει να αποσυρθεί.

* Είναι τρομερό πόσο τρωτός γίνεται κανείς από τη βλάβη στην αύρα. Η υπνηλία που μπορεί να παρατηρηθεί όταν η αύρα σχίζεται, προκαλείται από τη συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα της ψυχικής ενέργειας, όταν κατευθύνεται προς τις εξωτερικές ακτινοβολίες. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, ο οργανισμός και ιδιαίτερα η δράση της καρδιάς, βρίσκεται σε κατάσταση κατάπτωσης... Κάθε σχίσιμο της αύρας απειλεί με κατοχή.

* Αν κοιτάξουμε τον πλανήτη μας από ψηλά, θα παρατηρήσουμε εκτός από τα φανερά ηφαίστεια, ιδιαίτερους στροβίλους φωτός και σκότους. Το ανθρώπινο πνεύμα μπορεί να δημιουργεί ισχυρές εκδηλώσεις ενέργειας. Μπορεί κανείς να δηλώσει ότι οι Φωτοδίνες είναι σωτήρες της ισορροπίας του πλανήτη. Ούτε είναι μακριά από την αλήθεια να δηλώσουμε ότι οι στρόβιλοι του σκότους περιέχουν ένα καταστρεπτικό αέριο, που είναι όχι μόνο θανατηφόρο για τον φλοιό του πλανήτη αλλά μπορεί να αλλοιώσει το κλίμα και ακόμη πιο σημαντικά, να επιφέρει μια μετατόπιση των πόλων. Τόσο ισχυρή είναι η σημασία του ανθρώπινου πνεύματος...

* Η μεγάλη ζέστη δεν οφείλεται μόνο σε φυσικά αίτια αλλά σε μια χημική συμπύκνωση που συγκεντρώθηκε πάνω στον πλανήτη - πρόδρομος της Πύρινης Εποχής. Οι άνθρωποι δεν προσέχουν αυτά τα σημεία αλλά αυτοί οι ίδιοι πρωτίστως μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Η κακεντρέχεια είναι συμπυκνωτής βαρέως χημισμού.

* Οι προσευχές συχνά περιέχουν τις ικεσίες: "Πρόσβλεψόν με" ή "Στρέψον τον οφθαλμόν Σου προς εμέ". Σε αυτά εκφράζεται η μεγάλη γνώση της σημασίας του βλέμματος. Ακριβώς ένα βλέμμα μπορεί να αλλάξει ακόμη και τη σύνθεση της αύρας. Όχι μόνο η σκέψη αλλά ο ίδιος ο χημισμός μια ματιάς έχει ένα πύρινο αποτέλεσμα. Όσο πιο εμποτισμένο με σκέψη, τόσο πιο ισχυρό ένα βλέμμα... Είναι χαρά να παρατηρούμε πώς οι ενθαρρυντικές ματιές μπορούν να εξυγιάνουν την αύρα... Ας μη λησμονούμε ότι η παρουσία ορισμένων προσώπων φέρνει μια σημαντική βελτίωση στην αύρα μιας ολόκληρης συνάθροισης.

* Παρόλα τα επιτεύγματα της επιστήμης, οι άνθρωποι συλλαμβάνουν με ιδιαίτερη δυσκολία το γεγονός ότι το διάστημα είναι πλήρες. Μιλούν για τα μικρόβια, για τις οντότητες που διαφεύγουν την ανίχνευση αλλά παρόλα αυτά είναι σχεδόν αδύνατον γι' αυτούς να σκεφτούν ένα πλήρες διάστημα. Το θεωρούν παραμύθι αν τους θυμίσουμε ότι αυτό που ονομάζουν αέρα είναι γεμάτο με δημιουργήματα διαφορετικών εξελίξεων. Παρόμοια, είναι δύσκολο για τον άνθρωπο να συλλάβει ότι κάθε του ανάσα, κάθε του σκέψη μεταβάλλει το περιβάλλον του. Είναι απρόθυμος να καταλάβει ότι είναι προικισμένος με ισχυρές ενέργειες... Το βλέμμα ενός ευφυούς ανθρώπου προκαλεί αντίδραση πάνω στις οντότητες. Ακόμη και κάτω από τους φακούς ενός μικροσκόπιου, οι μικρές οντότητες αρχίζουν να νιώθουν αμήχανα και να αισθάνονται τα ρεύματα των ματιών. Δεν είναι αυτό μια ένδειξη του ζωντανού ματιού, που διακρίνονται από ένα νεκρό;


Διδάσκαλος Μορύα, "Πύρινος Κόσμος"

Δημοφιλή Άρθρα

Ο Μάγος του Στρόβολου

Ενθεογενή

Τρεις Θέσεις Σκέψης

ΦΡΑΚΤΑΛ: Η Γεωμετρία του Χάους και οι Φιλοσοφικές της προεκτάσεις

Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν

Χερουβείμ