Μορύα: Περί τροφής...


 
* Σωστά παρατηρήθηκε ότι για να προσαρμοσθεί ο οργανισμός από κρεατοφαγική σε φυτοφαγική δίαιτα χρειάζονται τρία χρόνια. Αν όμως για καθαρά φυσικές καταστάσεις είναι αναγκαία μια τέτοια περίοδος, δεν απαιτείται μικρότερος χρόνος για τη μεταμόρφωση της συνειδητότητας, εκτός αν καρμικές συνθήκες προσάγουν ειδικές δυνατότητες... Δεν φαίνεται παράξενο που αντιπαραθέτουμε την ηθική έννοια της καλοκαγαθίας στο ζήτημα της δίαιτας; Ευτυχώς, κάθε γιατρός θα μας υποστηρίξει γιατί η καλοσύνη είναι ο καλύτερος τρόπος για τη χώνευση. Οι άνθρωποι αγαπούν να υποστηρίζονται οι πνευματικές βάσεις με κάποια διαιτητική συμβουλή.

* Ιδιαίτερα όταν τρώτε δεν πρέπει να εντείνονται τα εσωτερικά πυρά. Υπάρχει λόγος που ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να τρώνε σιωπηλά. Στην καθημερινή ζωή έχουν πραγματικά διασκορπισθεί χρήσιμες πληροφορίες. Οι άνθρωποι σπάνια εφαρμόζουν χρήσιμες αλήθειες. Έτσι, για παράδειγμα, όχι μόνο αγοράζουν μεγάλο αριθμό πραγμάτων αλλά και τα χρησιμοποιούν αμέσως, ξεχνώντας ότι κάθε αντικείμενο φέρει πολύπλοκες επιστρώσεις. Η παλιά συνήθεια να λιβανίζεται κάθε νέο αντικείμενο έχει εμφανή λόγο. Η συνήθεια αυτή ήταν άλλωστε ένα μέτρο προφύλαξης όχι τόσο για τη φυσική επίστρωση, αλλά κυρίως τη λεπτοφυή, με όλες τις ψυχικές επιπτώσεις.

* Οτιδήποτε σάπιο δεν πρέπει να διατηρείται στα σπίτια. Οι ζυμώσεις ή τα λιμνάζοντα ύδατα προσελκύουν ανεπιθύμητες οντότητες. Όταν προχωρήσει η φωτογράφιση οντοτήτων του Λεπτοφυούς Κόσμου, θα γίνει δυνατή η αποτύπωση σε φιλμ, του περιβάλλοντος ενός κομματιού τυριού ή κρέατος και ενός φρέσκου τριαντάφυλλου. Καθιστώντας φανερά τα λογικά επιχειρήματα, θα φανεί ότι οι οντότητες που προσελκύονται από το κρέας είναι αποτρόπαιες. Αυτοί οι εραστές της αποσύνθεσης συνοδεύουν στο ίδιο το στόμα το φαγητό που νοστιμεύονται.

* Εκείνοι που προγραμματίζουν τη δίαιτα τους για μακρύ χρονικό διάστημα δεν πράττουν σοφά. Όντας καύσιμο, η τροφή πρέπει να καθορίζεται πρώτιστα από τις ανάγκες. Αλλά αυτές οι απαιτήσεις εκδηλώνονται σύμφωνα με τα κοσμικά ρεύματα. Η εκδήλωση ορισμένων κοσμικών ρευμάτων μπορεί σχεδόν να εξαλείψει την ανάγκη να γεμίσουμε το στομάχι ή το αντίθετο. Στη διάρκεια μιας έντασης των ρευμάτων η τροφή είναι ιδιαίτερα βλαβερή. Μπορεί να προκαλέσει αρρώστιες του συκωτιού και των νεφρών και εντερικές κράμπες.

* Για τη δημόσια υγεία πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι τροφές να μην είναι μολυσμένες. Το υπερζυμωμένο τυρί και άλλα τρόφιμα γεμάτα από το δηλητήριο της αποσύνθεσης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Το Πυρ απαιτεί καθαρό καύσιμο. 

* Ίσως η έβδομη βιταμίνη να είναι το Πυρ. Συχνά έχει δηλωθεί ότι ο καθαρός αέρας παρέχει πολύ περισσότερο ουσιαστική θρέψη από τον αέρα της πόλεως. Αλλά ως καθαρότητα πρέπει να εννοήσουμε μια ιδιαίτερα πύρινη περιεκτικότητα. Οι άνθρωποι στα βουνά μπορούν να ζουν περισσότερο χωρίς τροφή και χωρίς να χρειάζονται ύπνο. Η τροφή του πνεύματος, το Αγκνι, μπορεί να τους ικανοποιεί χωρίς την ανάγκη βαριών τροφών. Μελέτες πρέπει να γίνουν για τη θρέψη με πράνα πάνω στα υψώματα.
 
* Στο Θιβέτ τα άλογα τρέφονται με σάρκα λεοπάρδαλης για να γίνουν άγρια. Οι Ξατρίγιας της Rajputana ακολουθούσαν μια δίαιτα με κρέας για να διατηρήσουν το πολεμικό τους πνεύμα. Αυτά τα δύο παραδείγματα και μόνο δείχνουν τη σημασία της κρεατοφαγίας. Οι άνθρωποι δεν σφάζουν μεγάλους αριθμούς ζώων από αίσθηση λεπτότητας. Σαν τους τρωγλοδύτες, είναι έτοιμοι να καταβροχθίσουν αρκούδες. Πρέπει να κατανοηθεί ότι ο μαζικός σφαγιασμός των ζώων συνεχίζεται με πλήρη συνείδηση. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα λαχανικά ή τα φρούτα δίνουν περισσότερη ζωτική ενέργεια από ό,τι μια κούπα αίμα και όμως προτιμούν να σερβίρονται με ματωμένο κρέας, απολαμβάνοντας τα μέγιστα αυτήν την χυδαιότητα. Δεν υπάρχει άλλο όνομα για αυτή την φρενίτιδα της καταναλώσεως αίματος. Οι άνθρωποι είναι τέλεια ενήμεροι ότι μια φούχτα σταριού ή κριθαριού αρκεί για να υποστηρίξει τη ζωή, αλλά το ζωικό τους ένστικτο προσπαθεί να σύρει το μυαλό τους πίσω σε μια κτηνώδη κατάσταση. Δεν προσπαθούν τα κτήνη να σχίσουν το λαρύγγι το ένα του άλλου; Μήπως δεν παρακινεί το σκοτάδι τους ανθρώπους στις ποταπότερες πράξεις; 

* Ας μην ξεχνάμε ότι οι μαζικοί σκοτωμοί, είτε γίνονται στον πόλεμο ή στο σφαγείο, μολύνουν εξ ίσου την ατμόσφαιρα και παραβιάζουν τον Λεπτοφυή Κόσμο. Πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι κάθε συνειδητή θανάτωση συγκλονίζει την όλη περιβάλλουσα ατμόσφαιρα. Επί πλέον, αυτές οι πράξεις ενισχύουν τις δυνάμεις του σκότους και του χάους, σπάζοντας το ρυθμό. Πρέπει να αποφύγει κανείς να διαταράσσει το Λεπτοφυή Κόσμο με οποιονδήποτε τρόπο. 

* Μπορούμε να επιτρέψουμε μια δίαιτα λαχανικών, αλευρώδους τροφής και γάλακτος, επίσης αυγών ολόφρεσκων και σε ρευστή κατάσταση. Γνωρίζετε πόσο απωθητική γίνεται η ίδια η θέα του κρέατος για τον οργανισμό που συνηθίζει σε μια χορτοφαγική δίαιτα. Έτσι, στην πράξη πρέπει να συνηθίσουμε τον εαυτό μας στην εκλέπτυνση και να θυμόμαστε ότι ακόμη και ένας ελέφαντας αυξάνει τη δύναμή του μόνο με φυτά. 

* Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι οι άνθρωποι τρώνε κρέας εξ αιτίας της φτώχειας. Με μια ελάχιστη προσπάθεια μπορεί κανείς να επιτύχει μια δίαιτα λαχανικών. Εκτός αυτού, πολλά θρεπτικά βότανα και ρίζες δεν χρησιμοποιούνται. Θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά από ορισμένα ζώα. Ξέρουν πολύ περισσότερα για τις φυσικές τροφές από όσα ο άνθρωπος, ο κρεοφάγος. Μη σας ενδιαφέρει αν αυτός που αγαπά το αίμα χλευάζει την τροφή από λαχανικά. Μόνο θυμηθείτε τον, γιατί είναι από το σκοτάδι. Πολλοί είναι αδιάφοροι στο κρέας και εξαναγκάζονται σε αυτό μόνο από άσχημες οικιακές συνθήκες. Δεν εννοούμε αυτούς. Οικτίρουμε τους συνειδητούς βρικόλακες και τους νεκροφάγους. Συνεπώς να είσαστε πιο απλοί και πιο εκλεπτυσμένοι στη δίαιτά σας... 

* Δεν πρέπει κάποιος να επιστρέφει στην κρεοφαγία, αν ο οργανισμός έχει ήδη συνηθίσει τη χορτοφαγία. Μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις μόνο λόγω πείνας. Αλλά συνήθως μια φούχτα καλαμπόκι ή ρύζι μπορεί να βρεθεί. Οι άνθρωποι συχνά δεν υποψιάζονται πόσο το κρέας μπορεί να συνθλίψει και να παραμορφώσει την αύρα. Αλλά η διαταραχή μπορεί να γίνει πιο αισθητή ιδιαίτερα όταν ο οργανισμός έχει συνηθίσει στα πλεονεκτήματα της χορτοφαγίας. Οι άνθρωποι καμιά φορά διακρίνουν λιγότερο από τα ζώα στο θέμα της τροφής και της ποιότητας της...
 
* Γενικά, δεν χρειάζεται τροφή στην ποσότητα που συνηθίζεται. Σοφά έχει λεχθεί ότι τι φαΐ είναι τα δεσμά του διαβόλου. Πολλές γενεές επιβαρύνθηκαν με την πολυφαγία, γι αυτό χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή των αντιμέτρων. Σε τελική ανάλυση περισσότεροι άνθρωποι χάνονται από τη λαιμαργία παρά από την πείνα. Αλλά απαιτείται πάντοτε μια βαθμιαία διαδικασία για το ξεπέρασμα του αταβισμού. Είναι αδύνατον να καταργήσουμε την πολυφαγία δια μιας αλλά μπορεί να υποδειχθεί ότι κάθε περισσή τροφή είναι περισσή.

* Η υπερβολική ισχνότητα αλλά και η παχυσαρκία είναι εξ ίσου βλαβερές για την άνοδο. Εξ ίσου εκμηδενίζουν την ψυχική ενέργεια. Το μέσο μονοπάτι δημιουργεί τις άριστες συνθήκες.

* Είναι λάθος οι άνθρωποι να μην προσέχουν τα αποτελέσματα της λήψης τροφής, ενώ είναι εκνευρισμένοι ή σε αναστάτωση. Με αυτή την άφρονα διαδικασία σχηματίζονται ισχυρά δηλητήρια. Περνούν πολλές ημέρες για να διαλυθεί το δηλητήριο αυτό. Πρέπει να θυμάστε ότι είναι προτιμότερη η πείνα από την επιβλαβή τροφή. Όταν υπάρχει εκνευρισμός και διέγερση, συνιστώ σαν αντίδοτο γάλα σε όλες τις μορφές του. Η σόδα δυναμώνει τη δράση του γάλακτος. Η ικανότητα αναγνώρισης της ανησυχίας, είναι κιόλας ένα αξιόλογο σήμα προς την εκπαίδευση της καρδιάς. Όταν υπάρχει ανησυχία, πρέπει κανείς να είναι ικανός να την εξουδετερώσει. Να θυμόσαστε επίσης σε ποια έκταση τη νύχτα ο Διδάσκαλος στέλνει τις ακτίνες γιατί ακόμα και αυτές επιδρούν ισχυρότερα όταν αναγνωρίζονται. Η σιωπή των αρχαίων κατά το φαγητό είχε ιερή σημασία. Η κατανόηση εξάλλου της ιερότητος εμπεριείχε τη θεραπεία. Έτσι, η καρδιά και τα νεύρα συχνά ενδυναμώνονται από μια λογική ανάλωση τροφής. Δεν είμαστε λουκούλλειοι, αλλά κάθε ζωτική λειτουργία πρέπει να είναι ορθολογική. Πολλοί εργάτες δηλητηριάστηκαν. Οι Κινέζοι επιπλέον τάιζαν συχνά τον εχθρό με συκώτι ενός ταραγμένου κόκορα - τόσο επινοητική είναι η ανθρώπινη ποταπότητα. Στο Νέο όμως Κόσμο όλα πρέπει να κατευθύνονται στο Καλό.

* Γνωρίζετε ότι σε ένα υψόμετρο 3350 μέτρων το αστρικό σώμα αποκτά μια ιδιαίτερη ποιότητα. Παρόμοια, το κάθε υψόμετρο έχει μια σημασία για κάθε σώμα. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι σε ένα υψόμετρο 2130 μέτρων ο άνθρωπος μπορεί να μειώσει την ποσότητα της τροφής του, και η αναγκαιότητα αυτή βαθμιαία μειώνεται έως ότου σε ένα υψόμετρο 4900μ. εμφανίζει μια σημαντική διαφορά. Πέρα από ένα υψόμετρο 2750μ. δεν συμβουλεύω τη χρήση κρασιού, καφέ, πιπεριού και άλλων μπαχαρικών. Πάνω από τα 5200μ. ακόμα και το δυνατό τσάι δεν ενδείκνυται. Μαζί με τη μείωση της ανάγκης για τροφή, υπάρχει μια παράλληλη μείωση της ανάγκης για ύπνο. Μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι δεν χρειάζονται πάνω από έξι ώρες. Και στα 6100μ. δεν απαιτούνται πάνω από τέσσερις ώρες. Έτσι μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι σε μεγάλο ύψος μπορεί να παραμείνει σχεδόν χωρίς ύπνο και το θέμα της τροφής απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση.
 
* Τα βουνά είναι σημαντικά, επειδή ελευθερώνουν το άτομο από τις κατώτερες καταστάσεις της Γης. Πάνω στα ύψη μπορεί κανείς να αισθανθεί ότι έχει αναδυθεί από τις συνηθισμένες γήινες απαιτήσεις. Ασφαλώς αν, ακόμα και για το αστρικό σώμα, ένα υψόμετρο 3350μ. είναι σημαντικό, τότε κάθε 300μ. που προστίθενται ανυψώνουν το σώμα σε ειδικές συνθήκες. Θα ήταν ασυγχώρητο λάθος να προσπαθήσετε να προσαρμόσετε τεχνητά τις συνθήκες των βουνών στις δικές μας συνήθειες της Γης. Θυμηθείτε και εφαρμόστε...

* Όταν γίνεται έρευνα αύξησης ή μείωσης βάρους  χρησιμοποιείται η επίθεση χειρών. Αυτό σημαίνει ότι τα χέρια μεταδίδουν ορισμένη πύρινη ενέργεια. Αυτό είναι μόνο ένα συγκεκριμένο πύρινο βήμα. Το επόμενο θα είναι η μετάδοση πύρινης ενέργειας με το βλέμμα, όπου το ζήτημα της απόστασης θα είναι δευτερεύον. Έτσι, είναι δυνατόν να αυξηθεί ή να μειωθεί το βάρος ενός αντικειμένου από απόσταση. Στ' αλήθεια, αυτό θα ήταν μια ευχάριστη απασχόληση για έναν έμπορο!

* Η μαγνήτιση του νερού έχει πρακτικά εγκαταλειφθεί σήμερα και όμως στο όχι και τόσο απώτερο παρελθόν εχρησιμοποιείτο και για το φως και για το σκοτάδι. Η σημασία αυτής της μαγνήτισης είναι προφανής και δείχνει για ακόμη μια φορά το διάπυρο μιας τέτοιας διαδικασίας. Σαν ένα προληπτικό μέτρο, ένα κύπελλο με ένα άγνωστο ποτό εκαλύπτετο με το χέρι, με τη βεβαιότητα ότι το δέρμα θα αντανακλούσε τα συμπτώματα των δηλητηριωδών συστατικών. Επίσης, για τη μαγνήτιση, ύδατα σιδήρου και λιθίου εχρησιμοποιούντο ενώ όλες οι θειούχες μίξεις αποφεύγονταν. Στις πιο αρχαίες γραφές υπάρχουν αναφορές στη μεταβίβαση της σκέψης μέσω του νερού και του αγίου μύρου. Το γάλα δεν εχρησιμοποιείτο για τη μαγνήτιση στους αρχαίους καιρούς εξαιτίας των οργανικών του συστατικών. Αυτό ήταν ένα σφάλμα γιατί ιδιαίτερα το γάλα της αγελάδας είναι κατάλληλο για αυτόν τον σκοπό. Ο φόβος της λύσσας όμως κατά τους αρχαίους καιρούς, έκανε τους ανθρώπους να αποφεύγουν τη μαγνήτιση του.

* Στις μέρες μας, ο άνθρωπος διασταυρώνει φρούτα και φυτά χωρίς την κατάλληλη επίβλεψη αλλά θα πρέπει με μακροχρόνια πειράματα να παρατηρείται η πύρινη ουσία. Δε θα πρέπει να επεμβαίνει κανείς επιπόλαια στη δημιουργικότητα της φύσεως. Οι καλύτερες συμβουλές μπορούν να δοθούν από τον Πύρινο Κόσμο αλλά θα πρέπει κανείς να αναζητήσει αυτήν την ευεργεσία.

* Η εκλέπτυνση της καρδιάς καθιστά αναγκαία μια διατροφή χωρίς κρέας. Μια κατανόηση του Λεπτοφυούς κόσμου όχι μόνο καθιστά σαφή τη ζημιά που προκαλεί η αφομοίωση αποσυντιθέμενων  προϊόντων αλλά επιπλέον αποκαλύπτει ποιους "γείτονες" ελκύει η αποσύνθεση. Αληθινά, είναι δύσκολο να αποφασιστεί πού έγκειται η μεγαλύτερη βλάβη - από την αφομοίωση του κρέατος ή από το γεγονός ότι το κρέας προσελκύει ανεπιθύμητους καλεσμένους. Ακόμη και τα καπνιστά ή τα αποξηραμένα κρέατα, που είναι λιγότερο επιβλαβή, προσελκύουν εντούτοις με τη μυρωδιά τους "πεινασμένους" από τον Λεπτοφυή κόσμο και αν τους καλοδέχεται παράλληλα και απεχθής ομιλία, παράγονται οι πιο επιζήμιες συνέπειες...

* Έχετε ακούσει ότι πολλοί τρώνε σε σιωπή ή συνοδεύουν την τροφή με άξια συζήτηση. Βέβαια, η αποσύνθεση δεν επιτρέπεται. Ούτε τα λαχανικά δεν πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση. Οι άνθρωποι χρειάζονται λίγα πράγματα - δυο φρούτα, λίγα δημητριακά και γάλα. Έτσι, όχι μόνο αποκαθαίρεται κανείς εσωτερικά αλλά απαλλάσσεται επίσης και από πολλούς γείτονες... Οι γιατροί που μελετούν τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου και των χολόλιθων, δεν είναι αναγκαίο να προσέξουν αυτές τις στοιχειώδεις προφυλάξεις; 

 Διδάσκαλος Μορύα
 

Δημοφιλή Άρθρα

Ο Μάγος του Στρόβολου

Ενθεογενή

Τρεις Θέσεις Σκέψης

ΦΡΑΚΤΑΛ: Η Γεωμετρία του Χάους και οι Φιλοσοφικές της προεκτάσεις

Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν

Χερουβείμ