Ο Τέλειος Γάμος



Ο Θεός σαν Πατέρας είναι Σοφία, ο Θεός σαν Μητέρα είναι Αγάπη. Ο Θεός σαν Πατέρας βρίσκεται στο μάτι της Σοφίας. Το μάτι της Σοφίας βρίσκεται τοποθετημένο στο μεσόφρυδο. Ο Θεός σαν Αγάπη βρίσκεται στον Ναό-Καρδιά.

Σοφία
και Αγάπη είναι οι δυο μπροστινές κολώνες της μεγάλης Λευκής Αδελφότητας. Να αγαπάς, πόσο όμορφο είναι να αγαπάς. Μόνο οι μεγάλες ψυχές μπορούν και ξέρουν να αγαπούν. Η αγάπη είναι άπειρη τρυφερότητα… Η αγάπη είναι η ζωή που πάλλεται σε κάθε άτομο όπως πάλλεται σε κάθε ήλιο. Την αγάπη δεν μπορούμε να την ορίσουμε, γιατί είναι η ίδια η Θεϊκή Μητέρα του κόσμου.

Η αγάπη γίνεται αισθητή βαθιά στην καρδιά. Είναι μια ηδονική βίωση, είναι μια φωτιά που αναλώνει, είναι θεϊκό κρασί, παραλήρημα για κείνον που το πίνει. Κανένας δεν έχει κατορθώσει ποτέ να ορίσει την αγάπη. Πρέπει να την ζούμε, πρέπει να την νιώθουμε. Μόνο οι μεγάλοι ερωτευμένοι ξέρουν τι είναι αυτό που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ.
 
Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ είναι η ένωση δύο όντων που πραγματικά ξέρουν να αγαπούν. Για να υπάρχει πραγματική αγάπη, χρειάζεται να λατρεύονται ο άνδρας και η γυναίκα σε όλα τα επτά μεγάλα κοσμικά επίπεδα. Για να υπάρχει αγάπη χρειάζεται να υπάρχει μια πραγματική αρμονία των ψυχών στις τρεις σφαίρες της σκέψης, της συγκίνησης και της θέλησης. Όταν τα δύο όντα δονούνται αρμονικά στις σκέψεις τους, συγκινήσεις και θελήσεις τους, τότε ο Τέλειος Γάμος πραγματοποιείται στα επτά επίπεδα της Κοσμικής Συνείδησης.

Υπάρχουν γάμοι που ούτε καν φτάνουν στο αστρικό επίπεδο, τότε δεν υπάρχει ούτε η σεξουαλική έλξη. Αυτοί είναι πραγματικές αποτυχίες. Αυτού του είδους οι γάμοι βασίζονται αποκλειστικά στην γαμήλια διατύπωση. Μερικοί άνθρωποι ζουν μια έγγαμη ζωή στο φυσικό επίπεδο με έναν ορισμένο σύζυγο και στο διανοητικό επίπεδο ζουν μια έγγαμη ζωή με διαφορετικό σύζυγο. Πολύ σπάνια συναντάμε στην ζωή έναν Τέλειο Γάμο. Για να υπάρχει αγάπη χρειάζεται να υπάρχει αρμονία στη σφαίρα της σκέψης, όπως και στη συγκίνηση και τη θέληση.

Αυτοεξέτασε βαθειά τον εαυτό σου πριν παντρευτείς. Νιώθεις ικανός να δίνεις την τελευταία σταγόνα αίματος προς εκείνο το ον που λατρεύεις; Θα ήσουν ικανός να δίνεις την ζωή σου για να ζήσει το αγαπημένο ον; Συλλογίσου και διαλογίσου. Υπάρχει πραγματική συγγένεια σκέψεων, συγκινήσεων και θελήσεων με τον άνθρωπο που λατρεύεις; θυμήσου ότι αν δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη συγγένεια, τότε ο γάμος σου αντί να είναι ουρανός θα είναι μια κόλαση. Μην αφήσεις να σε παρασύρει η επιθυμία. ΣΚΟΤΩΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ.
 
Η αγάπη ξεκινάει από μία αστραπή ηδονικής συμπάθειας, ουσιαστικοποιείται με την άπειρη τρυφερότητα και συντίθεται σε υπέρτατη λατρεία. Ένας ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ είναι η ένωση δύο όντων που λατρεύονται απόλυτα. Κοίτα τα μάτια του όντος που λατρεύεις, εξαφανίσου στην μακαριότητα των ματιών του, όμως αν θέλεις να είσαι ευτυχής, δεν πρέπει να αφήσεις να σε παρασύρει η επιθυμία. Μη συγχέεις ερωτευμένε άνθρωπε την αγάπη με το πάθος. Αυτοεξετάσου βαθιά. Επείγει να ξέρεις αν αυτή σου ανήκει πνευματικά. Είναι αναγκαίο να ξέρεις αν έχεις συγγένεια τελείως με αυτήν στους τρεις κόσμους: της σκέψης, συγκίνησης και θέλησης.

Με την τρομερή φωτιά της αγάπης μπορούμε να μετασχηματιζόμαστε σε θεούς για να εισχωρούμε γεμάτοι μεγαλοπρέπεια στο αμφιθέατρο της κοσμικής επιστήμης.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.

Τα ηδονικά λόγια της αγάπης οδηγούν στα θερμά φιλιά της λατρείας. Η σεξουαλική πράξη είναι η πραγματική μετουσίωση της αγάπης στον τρομερό ψυχοφυσιολογικό ρεαλισμό της δικής μας φύσης. Όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα ενώνονται σεξουαλικά, κάτι δημιουργείται. Σε αυτές τις στιγμές της υπέρτατης λατρείας, αυτός και αυτή είναι πραγματικά ένα ερμαφρόδιτο ον με εξουσίες για να δημιουργεί σαν τους θεούς. Οι Ελωίμ είναι αρσενικό και θηλυκό. Ο άνδρας και η γυναίκα, ενωμένοι σεξουαλικά στην διάρκεια της υπέροχης έκστασης του έρωτα, είναι πραγματικά ένας Ελωίμ τρομερά θεϊκός.Σε αυτές τις στιγμές της σεξουαλικής ένωσης είμαστε πραγματικά στο LABORATORIUM - ORATORIUM της Αγίας Αλχημείας. Οι μεγάλοι διορατικοί μπορούν να δουν σε αυτές τις στιγμές το σεξουαλικό ζευγάρι τυλιγμένο σε  θεϊκές λάμψεις.

Όταν ο αλχημιστής έχει συμπληρώσει την δουλειά του στο πεδίο της φωτιάς, λαμβάνει την μύηση της Αφροδίτης. Ο γάμος της Ψυχής με τον Αμνό είναι η πιο μεγάλη γιορτή της Ψυχής. Εκείνος ο μεγάλος Κύριος του Φωτός εισέρχεται σε αυτήν. Αυτός ανθρωποποιείται, Αυτή θεοποιείται. Από αυτό το μείγμα του θεϊκού και του ανθρώπινου γίνεται αυτό που με τόση επιτυχία ονομάζεται Ο ΛΑΤΡΕΥΤΟΣ, Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Ο άνδρας και η γυναίκα αγαπώντας ο ένας τον άλλον είναι πραγματικά δύο άρπες με θαυμάσιες αρμονίες, μια έκσταση δόξας, εκείνο που δεν μπορεί να οριστεί, γιατί αν οριστεί καταστρέφεται. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ. 


Σαμαέλ Αούν Βεόρ, "Ο Τέλειος Γάμος"

Δημοφιλή Άρθρα

Ο Μάγος του Στρόβολου

Ενθεογενή

Τρεις Θέσεις Σκέψης

ΦΡΑΚΤΑΛ: Η Γεωμετρία του Χάους και οι Φιλοσοφικές της προεκτάσεις

Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν

Χερουβείμ