Μορύα: Περί βοτάνων...


 * Ο Πύρινος Κόσμος έχει την έκφραση του που φέρει το όνομα "ψυχική ενέργεια". Καθένας θα συμφωνήσει ότι υπάρχει μέσα του κάτι για το οποίο δεν υπάρχει όνομα σε καμιά γλώσσα. Η δύναμη ή ενέργεια θα γίνει πιο γρήγορα αποδεκτή από τον πύρινο σπινθήρα. Η ανθρωπότητα αντιτίθεται ιδιαίτερα στο Πυρ. "Το πυρ αναλίσκει αλλά δε δημιουργεί", έτσι σκέφτονται οι άνθρωποι. Συνεπώς, ονομάστε το αρχικά ψυχική ενέργεια και μόνο σε μια ανεπτυγμένη συνείδηση μιλήστε για το Πυρ. Είναι πιο αποδεκτό να λέμε ότι ο μόσχος, ο φώσφορος ή το ήλεκτρο βρίσκονται κοντά στην ψυχική ενέργεια παρά να λέμε κοντά στο Πυρ. Η πρώτη μέριμνα σε κάθετι είναι να μη δημιουργούμε εμπόδια.Έτσι, οι άνθρωποι θα κατανοήσουν πιο πρόθυμα.

* Το επονομαζόμενο βότανο της αλήθειας υπάρχει. Μια συνδυαστική από επτά βότανα διανοίγει τα κέντρα ελέγχου και ο άνθρωπος λέει ελεύθερα τις σκέψεις του. Αυτό δεν είναι χασίς, αλλά επιμαρτυρείται από τους αρχαιοτάτους θεραπευτικούς παράγοντες. Στην αρχή το χρησιμοποιούσαν για τη διάγνωση της ασθένειας, γιατί κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από τον ίδιο τον άνθρωπο τις αιτίες των όσων συμβαίνουν στον οργανισμό του. Η εσωτερική συνειδητότητα όμως αδυνατεί να αποκαλύψει αυτές τις μυστικές αιτίες χωρίς ειδική επιρροή. Αργότερα όμως, κυβερνήτες και δικαστήρια το χρησιμοποίησαν σαν μέσω εξασφάλισης μαρτυρίας και εισήγαγαν έτσι το στοιχείο της καταπίεσης. Καθετί όμως εξαναγκαστικό και τεχνητό, αντιτίθεται στα θεμέλια της Ύπαρξης.

* Υπάρχει ένα φυτικό εκχύλισμα που, όταν τριφτεί στην επιδερμίδα, επιτρέπει μια προσέγγιση του Λεπτοφυούς Κόσμου, διευκολύνοντας την ορατότητα και την επαφή του. Γι αυτό απαιτείται τέλεια απόσπαση της συνειδητότητας από τη Γη. Επί πλέον τέτοιος εξαναγκασμός δεν επιτρέπεται στην αναδόμηση του κόσμου.

* Από τα αρωματικά φυτά πρέπει να προτιμάτε το τριαντάφυλλο, γιατί περιέχει ένα λάδι μεγάλης διάρκειας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε ότι τα άνθη είναι ανάγκη να μαζεύονται πριν αρχίσουν να μαραίνονται. Υποδεικνύω τα τριαντάφυλλα γιατί περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα πύρινης ενέργειας. Έτσι, εκείνοι που αγαπούν τα τριαντάφυλλα βρίσκονται κοντά στην πύρινη ενέργεια. Οι οντότητες που τρέφονται από την αποσύνθεση δεν αγαπούν το άρωμα της πύρινης ενέργειας.

* Το millefolium, ή χιλιόφυλλο, ήταν το όνομα ενός αρχαίου αφεψήματος από αγριοβότανα. Η σημασία του έγκειτο στην πίστη ότι η άγρια χλωρίδα είναι ήδη από μόνη της μια συλλογική πανάκεια. Ασφαλώς μια τέτοια συνδυαστική φυτικών δυνάμεων είναι πολύ αξιοσημείωτη γιατί ποιος μπορεί καλύτερα από τη φύση να συνταιριάξει τέτοιους εναρμονισμένους γείτονες! Οι αναλογίες και οι μέθοδοι προσαρμογής εναπόκεινται στα χέρια του ανθρώπου.

* Πρέπει να προσέξουμε τη δράση του φωσφόρου ή της εκπόρευσης του ευκαλύπτου πάνω στη σκέψη. Πρέπει να επαληθευθεί σε ποιά έκταση η σκέψη βελτιώνεται με το μόσχο. Πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα δεδομένα με τα ρητινώδη έλαια... Οι προσπάθειες των γιατρών να συγκεντρωθούν όχι μόνο πάνω στα εσωτερικά φάρμακα, αλλά και πάνω στις αντιδράσεις της αισθήσεως της όσφρησης θα αποδώσουν τα αναγκαία αποτελέσματα.

* Ανάμεσα στα ήσσονα ναρκωτικά προσέξτε ιδιαίτερα τα βρωμιούχα φάρμακα. Είναι ένας σβέστης πυρών και όμως πολύ συχνά χρησιμοποιούνται σε διάφορα παρασκευάσματα. Η βαλεριάνα, αντίθετα, ανάβει τα πυρά. Η θεραπεία με ναρκωτικά είναι σαν τη θεραπεία με χρήση φιδίσιου δηλητηρίου. Οι Ατλάντειοι χρησιμοποιούσαν το δηλητήριο του φιδιού, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ασφαλώς πόσο συχνά αυτή η θεραπεία ήταν μοιραία.

* Ποιός είπε ότι ο μόσχος είναι απλώς ένα τονωτικό; Μπορεί να έχει μια εξισορροπητική σημασία, θέτοντας σε κίνηση βασικές ενέργειες. Είναι λυπηρό όταν αυτές οι πολύμορφες, ισχυρές αντιδράσεις υποβαθμίζονται σε μια μοναδική εκδήλωση. Όση φτωχότερη ιδέα έχουμε γι αυτό τόσο πιο χονδροειδής είναι η υπόθεση. Αυτό επίσης αφορά και πολλά υποδεικνυόμενα φάρμακα. Κανείς δεν σκέπτεται τη σημασία που βρίσκεται στη σύνθεση της βαλεριάνας. Κανείς δεν είναι πρόθυμος να καταλάβει ότι η μέντα είναι ένας φίλος της ζωής, έτοιμος να ασκήσει ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα πάνω στα απειθάρχητα κέντρα. Κανείς δεν επιθυμεί να παρατηρήσει τη δράση του γάλακτος συνδυασμένου με σόδα. Έτσι είναι ευρύ το πεδίο της παρατήρησης για τους οφθαλμούς που έχουν ανοιγεί.

* Η μέντα μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμη σαν φυτό εσωτερικού χώρου, γιατί οι εκπορεύσεις των ζωντανών φύλλων είναι λεπτοφυέστατες και φυσικές, όπως εκείνες των τριαντάφυλλων. Όταν μπορούμε να έχουμε άνθη δεν χρειάζονται έλαια. Έτσι, τα πιο ζωντανά και τα πιο φυσικά είναι τα καλύτερα. Ας μη ξεχνάμε ότι η μέντα και τα τριαντάφυλλα είναι εξαιρετικά απολυμαντικά.

* Η ευωδιά του Ινδικού κέδρου είναι ευχάριστη αλλά και βοηθά να ενισχύσουμε την αναπνοή και να εκδιώξουμε τις σκοτεινές οντότητες. Πολλά έλαια έχουν μια εξαγνιστική ιδιότητα, αλλά δεν έχουν όλα επιρροή στο Λεπτοφυή Κόσμο. Το deodar έχει μια σημασία στο Λεπτοφυή Κόσμο και συνήθως συνδέεται με τόπους διαμονής των Ρίσι. Αυτοί γνωρίζουν ότι το deodar έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις σκοτεινές οντότητες.

* Τίποτα δε βοηθά το άναμμα του Άγκνι όσο οι ιδιότητες του δέντρου deodar. Όπως γνωρίζετε, τα έντομα δε μπορούν να αντέξουν τη δύναμη της ρητίνης του. Ξέρετε επίσης, ότι οι ατελείς οντότητες δε μπορούν να πλησιάσουν μια φωτιά που καίει από αυτό το ξύλο. Συνήθως, τα deodar προτιμούν ένα ηφιαστειώδες έδαφος για να αναπτυχθούν. Κατ' αυτό τον τρόπο, μια σημαντική συγγένεια εκδηλώνεται. Το ηφαιστειώδες έδαφος γενικά αξίζει μελέτη, μαζί με τη βλάστησή του. Όχι μόνο η εισπνοή του Πυρός εφαρμόζεται από τους γιόγκι αλλά επίσης ξαπλώνουν πάνω σε σανίδες από deodar, έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να έρχεται σε επαφή με την καρδιά του ξύλου. Διάφορες γραφές της αρχαιότητας δείχνουν πόσο διακαώς οι άνθρωποι αναζήτησαν το πύρινο στοιχείο. Στα νότια της Ινδίας, το sandalwood έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την πύρινη εισπνοή.

* Όχι μόνο στους ναούς προσετίθετο η βαλεριάνα στο κρασί, αλλά πολλά Ελληνικά κρασιά γνώριζαν αυτή την ανάμιξη. Έτσι, ο κόσμος και η βαλεριάνα και η σόδα μπορούν να συνδυασθούν.

* Στα πανάρχαια χρόνια χρησιμοποιούσαν θυμίαμα για να προσδιορίσουν την αύρα των αντικειμένων. Θεωρούσαν ότι αντικείμενα με καλές αύρες απορροφούσαν το θυμίαμα, ενώ κακές εκπορεύσεις δεν διαποτίζονταν από τις εκλύσεις του φυτού. Αργότερα χρησιμοποιούσαν θυμιάματα στους ναούς για να ενδυναμώσουν και να φέρουν κοντύτερα το Λεπτοφυή Κόσμο. Αληθινά, το θυμίαμα έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη ζωτικότητα του Λεπτοφυούς Κόσμου. Όταν χρησιμοποιείται στις κηδείες έχει σκοπό να προφυλάξει αυτόν που πέρασε το όριο της συνειδητότητας και να τον ελευθερώσει από το λήθαργο, στον οποίο συνήθως περιπίπτουν εκείνοι που δεν είναι προετοιμασμένοι. Τέτοιες λεπτομέρειες αρχαίων γνώσεων έχουν ξεχαστεί τελείως.

* Όμοια έχει λησμονηθεί η σημασία των διαφόρων αρωμάτων. Η κατασκευή των αρωμάτων έχει χάσει το αρχαίο της νόημα. Και όχι μόνο το έχει χάσει, αλλά εξαιτίας της άγνοιας γίνονται συχνά οι πιο επιβλαβείς συνδυαστικές. Η επιβεβαιωμένη γνώση, που βασίζεται πάνω στην ευρεία μελέτη, θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί στη ζωή ένας ολόκληρος τομέας. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν τα αρώματα για θεραπεία. Ιερείς συνιστούσαν πώς να χρησιμοποιηθούν τα αρώματα και για ποιές περιπτώσεις. Έτσι χωρίς μαγείες, υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα θεραπειών που βασίζονται στην εισπνοή και την τροφοδότηση του νευρικού συστήματος, με τρίψιμο αρωματικών ουσιών στην επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχαίοι πήγαιναν πολύ βαθύτερα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Αδιαχώριστη από το θέμα των αρωμάτων είναι η έννοια των εκπορεύσεών μας. Και αυτός ο τομέας επίσης έχει ελάχιστα μελετηθεί. Κάθε μαρτυρία ερεύνης των εκπορεύσεων συναντά το στίγμα του τσαρλατανισμού. Όμοια κάθε ευαίσθητη αίσθηση δημιουργεί αμφιβολία, λες και η πολυμορφία της φύσης δεν απαιτεί εκλέπτυνση!

* Μπορεί να θυμηθεί κανείς με πόση φροντίδα οι Αιγύπτιοι περιέβαλαν την κατάσταση εγκυμοσύνης. Τώρα οι άνθρωποι σπάνια μελετούν τις επιθυμίες και τις παράξενες προτιμήσεις των εγκύων γυναικών. Προηγουμένως όμως ο γιατρός του ναού καθόριζε τις αναγκαίες φυτικές και μεταλλικές αντιδράσεις σύμφωνα με τα αστρολογικά δεδομένα. Έτσι ο τοκετός διευκολυνόταν πολύ. Αλλά τώρα, αντί για τα σοφά προληπτικά μέτρα χρησιμοποιούν χονδροειδή ναρκωτικά, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι ο δεσμός με το παιδί δεν έχει ακόμα διακοπεί. Συχνά η καρδιά της μητέρας βρίσκεται σε μεγάλη ένταση και κάθε φάρμακο επιδρά στο γάλα - έτσι η φύση χρειάζεται ανάλογες αντιδράσεις.

* Οι πέτρες δεν είναι λιγότερο χρήσιμες από τα φυτά για πειράματα με την ψυχική ενέργεια. Ο ρυθμός αναγκάζει την άμμο να πάρει διάφορα σχήματα. Η ψυχική ενέργεια μπορεί να παράγει κραδασμούς με το ίδιο αποτέλεσμα. Το αρχαίο ρητό ότι η θέληση μετακινεί βουνά, βασίζεται πάνω στον κραδασμό.

* Όχι μόνο οι Ατλάντειοι αλλά και οι Αιγύπτιοι θυμούνταν την ενέργεια του σπόρου. Για χάρη αυτής της ενέργειας τοποθετούσαν σπόρους στους τάφους. Μια τέτοια σοφή εφαρμογή έχει ξεχαστεί. Η δύναμη αυτής της ενέργειας θα μπορούσε να δώσει κίνηση σε μεγάλα πλοία και διάφορες μηχανές. Αν το άγγιγμα ενός χεριού μπορεί να μετακινήσει μεγάλα αντικείμενα, τότε η συμπυκνωμένη ενέργεια του σπόρου μπορεί να παρέχει συνεχή τάση. Ακόμα και άνθρωποι κοντά στο σπόρο μπορούν να δεχθούν ζωογόνηση.

* Στην αρχαία φαρμακοποιία και στα παλιά ιατρικά αρχεία  εντυπωσιάζει το πλήθος των αναφορών σε μείγματα που φέρνουν τον οργανισμό σε υπερβατική κατάσταση. Αισθάνεστε ότι αυτό δεν είναι μια μορφή νεκρομαντείας ή μαγείας αλλά ειδικός τρόπος αναζήτησης του μέλλοντος. Είναι φανερό ότι οι μακρινοί μας πρόγονοι ενδιαφέρονταν και σκέπτονταν περισσοτερο για το μέλλον από τους σύγχρονους διαννοούμενους. Για εμάς το μέλλον διαγράφεται είτε στα όρια μιας φλόγας της κόλασης είτε στον τομέα μιας ηλεκτρικής εκδήλωσης. Το ισχυρό δυναμικό του Πυρός που δημιουργεί ζωή δεν έχει συλληφθεί.

* Είναι σωστό που δεν ξεχνάτε τη σημασία της σόδας. Δεν είναι χωρίς λόγο που απεκλήθη στάχτη του Θείου Πυρός. Ανήκει σε εκείνα τα φάρμακα που δόθηκαν ευρέως για τη χρήση από όλη την ανθρωπότητα. Πρέπει να θυμόμαστε τη σόδα όχι μόνο στην αρρώστεια αλλά και στην υγεία. Σαν ένας δεσμός με την πύρινη δράση χρησιμεύει ως ασπίδα ενάντια στο σκοτάδι της καταστροφής. Αλλά πρέπει να συνηθίσουμε το σώμα σε αυτήν βαθμιαία. Κάθε μέρα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με νερό ή γάλα και πρέπει, κατά κάποιον τρόπο, να την κατευθύνουμε προς τα νευρικά κέντρα. Έτσι, μπορεί κανείς σταδιακά να αποκτήσει ανοσία.

* Η σόδα λαμβάνεται για την ελάττωση του διαβήτη. Μια χορτοφαγική δίαιτα είναι ευεργετική, ιδιαίτερα με πορτοκάλια. Ο μόσχος δεν είναι για τον διαβήτη αλλά είναι χρήσιμος για την ισορροπία. Είναι δυνατόν να θεραπευτεί ο διαβήτης στα αρχικά στάδια μέσω υποβολής. Βεβαίως, το γάλα με τη σόδα είναι πάντα καλό. Ο καφές και το τσάι καθώς και κάθετι που προκαλλεί εσωτερικά αλκοολική ζύμωση, δεν είναι χρήσιμα.

* Η σόδα είναι χρήσιμη και η χρησιμότητα της συνδέεται με το Πυρ. Τα ίδια τα ορυχεία της σόδας έχουν ονομαστεί στάχτες μια μεγάλης Ανάφλεξης. Έτσι, ήδη κατά την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη σημασία της σόδας. Η επιφάνεια της γης καλύπτεται με σόδα για ευρεία χρήση. Παρόμοια, το λάδι της αρτεμισίας είναι ένα ισχυρό δυναμωτικό του νευρικού συστήματος. Δεν καταστρέφει αλλά πύρινα καθαρίζει από βλαβερά αποθέματα.

* Οι αρχαίοι συνιστούσαν να αγγίζει κανείς με τα χέρια τις βελόνες νεαρών δέντρων κέδρου, ώστε η συμπυκνωμένη τους ενέργεια να απορροφάται μέσω των ακροδαχτύλων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι λήψης ψυχικής ενέργειας από το φυτικό βασίλειο. Ο καλύτερος τρόπος όμως είναι αυτός με την ανοιχτή καρδια, όταν αυτή γνωρίζει την κατεύθυνση της αγωνιστικότητας.

* Μπορεί να κατονομασθεί ολόκληρος κατάλογος φυτών που είχαν χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για να προκληθεί η επενέργεια της καρδιάς σε εξωτερικές αντιδράσεις. Πέρα από τον στρόφανθο δε θα ονομάσω κάποιο άλλο για να αποφύγω την κατάχρηση. Μπορεί κανείς να πάρει έξι σταγόνες διαδοχικά για τρεις μέρες, μια φορά την ημέρα το βράδυ.  Ο στρόφανθος όχι μόνο ρυθμίζει αλλά και συγκεντρώνει την ενέργεια της καρδιάς. Έτσι, μπορεί να ληφθεί χωρίς ζημιά ή εμφανή ανάγκη, κάθε δυο βδομάδες. Βέβαια, σε περίπτωση καρδιακών διαταραχών μπορεί να ληφθεί και δυο φορές την ημέρα.

* Όποιος αγαπά τα λουλούδια βρίσκεται πάνω στο μονοπάτι της καρδιάς. Όποιος γνωρίζει την αγωνιστική προσπάθεια προς τα ύψη, βρίσκεται στο μονοπάτι της καρδιάς. Καθένας που σκέπτεται αγνά, βρίσκεται πάνω στο μονοπάτι της καρδιάς. Όποιος γνωρίζει τους ανώτερους κόσμους, βρίσκεται πάνω στο μονοπάτι της καρδιάς. Όποιος είναι έτοιμος για την Απειροσύνη, βρίσκεται πάνω στο μονοπάτι της καρδιάς. Έτσι, θα καλέσουμε όλες τις καρδιές στη συνειδητοποίηση της Πηγής. 

Διδάσκαλος Μορύα

Δημοφιλή Άρθρα

Ο Μάγος του Στρόβολου

Ενθεογενή

Τρεις Θέσεις Σκέψης

ΦΡΑΚΤΑΛ: Η Γεωμετρία του Χάους και οι Φιλοσοφικές της προεκτάσεις

Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν

Χερουβείμ