Οι Κύριοι Της Μορφής


 
Οι μεγάλοι Αντιβασιλείς του Λόγου. Ονομάζονται επίσης "Χτίστες", γιατί μέσα από αυτούς αναπτύσσεται η μορφή. Η μορφή που καλύπτει και κλείνει μέσα της τη συνείδηση της ζωής, έχει κατασκευαστεί από τους Χτίστες. Δόμησαν αυτή τη μορφή για να κρατήσουν τη ζωή για αρκετό χρόνο, ούτως ώστε να προλάβει η μορφή να αντιδράσει όπως πρέπει στις τάσεις της Σφαίρας στην οποία βρίσκεται. Όταν οι αντιδράσεις ολοκληρωθούν, η ζωή αποσύρεται σε μια άλλη κατάσταση, αφήνοντας τη μορφή να αποσυντεθεί στα στοιχεία της δεδομένης Σφαίρας. Αυτή είναι μία από τις αρχέγονες συλλήψεις του "θανάτου". Γι' αυτό, οι Κύριοι της Μορφής είναι επίσης και Κύριοι του Θανάτου.

Όπου σημειώνονται θάνατοι σε μεγάλη κλίμακα και ειδικότερα μαζικοί, όπως στους πολέμους, επεμβαίνουν οι Κύριοι της Μορφής, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σαν να κλονίζεται ολόκληρος ο πλανήτης και οι πλανητικές του δυνάμεις χρειάζονται αναδόμηση. Οι Κύριοι της Μορφής εργάζονται περισσότερο με τις ομαδικές ψυχές, παρά με τις ατομικές. Όπου βρίσκεται ένας μεγάλος Δάσκαλος να καθοδηγεί την ανθρωπότητα (ιδιαίτερα όταν η διδασκαλία αφορά την ανθρώπινη εξέλιξη), οι Κύριοι της Μορφής συνεργάζονται μαζί του και προσαρμόζουν την "πλανητική ύλη" στη νέα και πλατύτερη σύλληψη της ζωής.

Όταν ο Χριστός, χρησιμοποιώντας το σώμα του Ιησού του Ναζωραίου, επηρέασε συθέμελα τον πλανήτη Γη, συνέβησαν πολύ καθοριστικές - αν και απαρατήρητες από τους πολλούς - αλλαγές στη Γη. Οι αλλαγές αυτές ίσως να μην υπέπεσαν στην αντίληψη της επιστήμης αλλά οι Λογοϊκές Δυνάμεις άλλαξαν πραγματικά πορεία και οι εσωτερικές δυνάμεις που βρίσκονταν πίσω από την εξωτερική εκδήλωση της Γης - η αιθερική μορφή - άρχισαν να αλλάζουν. Η μορφή δεν περιορίζεται στη σκιαγράφηση, γιατί αποτελεί ουσιαστικά όλο το σχήμα. Εκπληρώνει την ανάγκη της Ζωής για ένα συγκεκριμένο σχήμα - ένα σχήμα που δεν εμφανίζεται μονομιάς αλλά μεγαλώνει και αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, όπως και η ζωή.

Οι Κοσμικές μορφές, όπως τα άστρα, οι πλανήτες, οι μεγάλες μάζες ξηράς κλπ, επηρεάζονται από τους Κύριους της Μορφής. Οι αρχαίοι είχαν επίγνωση αυτών των πρωτογενών υπάρξεων, δηλαδή των Κυρίων της Μορφής και των δυνάμεων τους. Τους αναγνώριζαν σαν Τιτανικές Δυνάμεις, που σχετίζονταν στενά με τη φωτιά και τα μεταλλεύματα και απέδιδαν σε αυτές φόρο τιμής με ορισμένα από τα αρχαιότερα Μυστήρια.

Αυτοί οι Κύριοι βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες χημικές και αλχημικές φωτιές. Σμιλεύουν το σχήμα αναμιγνύοντας και ενώνοντας τις Στοιχειακές Δυνάμεις με τις μεταλλικές και ορυκτές δυνάμεις της Γης - χτίζουν "κατασκευές" κάθε είδους και ιδιαίτερα πλανητικές, γιατί αυτοί έχτισαν τους πλανήτες. Θα παρατήρησες ότι οι μεγαλύτερες και αχανείς μορφές είναι πάντα οι απλούστερες - οι μεγάλες σφαιρικές μορφές είναι απλές ενώ οι μικρότεροι τύποι είναι πολυσύνθετοι. Αυτό θα το δείξει και μια σύγκριση των πελώριων προϊστορικών ζώων με τη σημερινή πανίδα. Η "εξωτερική" δομή ενός πλανήτη είναι πραγματικά απλή.

Οι Κύριοι της Μορφής μπορούν, επίσης, να ονομαστούν Κύριοι του Ρυθμού (όπως οι Κύριοι της Φλόγας μπορούν να ονομαστούν Κύριοι της Δόνησης) εξαιτίας της ρυθμικής τους παλινδρόμησης στη δομή του σύμπαντος. Αυτή ήταν η γένεση του ρυθμού που εγκαθίδρυσε κατοπινά τους μεγάλους ρυθμούς του Θανάτου και της Γέννησης. Έτσι, αυτοί οι Κύριοι ονομάζονται και Κύριοι του Θανάτου. Συνδέονται μάλιστα βαθιά με τον Δακτύλιο - Χάος. Έχουν στα χέρια τους τη μεγάλη δύναμη της αντίδρασης εκείνης, που τελικά θα διαλύσει τη μορφή και θα απελευθερώσει τη δύναμη. Βρίσκονται πίσω από τη δομή των ορυκτών δυνάμεων, γιατί είναι κατοπινές εξελίξεις της μορφής της Γης και η ζωή του πλανήτη, κατά κάποιο τρόπο, είναι μέσα στο ορυκτό.

Όλοι οι αρχαίοι μύθοι των μεγάλων Δυνάμεων του Κάτω Κόσμου σχετίζονται με τους Χτίστες - οι χθόνιες Δυνάμεις του Σφυριού και του Αμονιού, το σφυρηλάτημα σε μορφή των μεγάλων ποταμών δύναμης, οι Σιδηρουργοί Θεοί κ.α. Οι κατώτεροι τύποι Στοιχειακών υπάρξεων βρίσκονται στην υπηρεσία των Κυρίων της Μορφής. Σε ένα τυπικό που εκτελείται αποτελεσματικά, οι Στοιχειακές υπάρξεις χτίζουν στο αστρικό ορισμένες μορφές, οι οποίες διατηρούν σε συνοχή τις τάσεις της δύναμης, μέχρι να αναλάβουν αυτή τη δουλειά άλλες δυνάμεις: ο ρυθμός ή η επανάληψη παίζει σημαντικότατο ρόλο, γιατί η συχνή δόμηση των μορφών, τις κάνει τελικά όσο στέρεες είναι δυνατόν να γίνουν στο αστρικό πεδίο. Όπως ακριβώς ο αποτελεσματικός αποκρυφιστής κάνει χρήση της υπηρεσίας και συνεργασίας αυτών των Οικοδόμων, έτσι, σε μια μεγαλύτερη κλίμακα και ο Λόγος χρησιμοποιεί τις δυνάμεις των Κυρίων της Μορφής για να δομήσει όχι μόνο τη Γη αλλά και τους άλλους πλανήτες του συστήματός του. Όλο το ηλιακό σύστημα διασυνδέεται και μέσα σε ορισμένες ορυκτές μορφές της γης μπορείς να διακρίνεις τις αντανακλάσεις των γνωρισμάτων άλλων πλανητών.

Θα μπορούσες να φανταστείς τους μεγάλους Κυρίους της Μορφής, οραματιζόμενος ένα πελώριο αμφιθέατρο κάτω από τη γη, μέσα στο σκοτάδι, γεμάτο κόκκινες αναλαμπές από τα βάθη της Εσώτερης Γης. Μέσα από αυτό το σκοτάδι ακούγεται ο ήχος του σφυριού που χτυπάει πάνω στο αμόνι. Ο ήχος ακούγεται στην αρχή πολύ αμυδρά γιατί είναι απόμακρος. Φαντάσου τώρα αυτόν τον ήχο σιγά-σιγά να πλησιάζει και να δυναμώνει, με έναν τρομερό ρυθμό, σκληρό, δυνατό, απλό. Καθώς αυτός ο ρυθμικός ήχος αυξάνει σε ένταση, δομούνται σταδιακά τα περιγράμματα γιγάντιων μορφών – πελώριων μορφών, που είναι στην αρχή ορατές μόνο σε γενικές γραμμές, γιατί όντας τεράστιες και πανίσχυρες, δε χωράνε στον χώρο όπως εμείς τον γνωρίζουμε. Νιώσε την αιθερική δύναμη «πίσω» από τις αμυδρά διακρινόμενες μορφές.

Το έργο που εκτελούν οι Κύριοι της Μορφής φανερώνει ανεξάντλητη υπομονή και προθυμία. Δε διστάζουν να διαθέσουν εκατομμύρια χρόνια στο καθήκον που έχουν ταχτεί, προκειμένου να το επιτελέσουν σωστά. Κάθε φορά που ο Μεγάλος Εργάτης επιστρέφει σ’ ένα έργο, φέρνει μαζί του νέα δύναμη. Αυτή η δύναμη απορρέει από τον Λόγο και από τη Σφαίρα στην οποία αυτός πραγματοποίησε την τελευταία του εργασία. Αυτή, λοιπόν, η νέα δύναμη προσδίδει έναν κάπως διαφορετικό τόνο στο έργο. Το μεγάλο σφυρί χτυπά και ξαναχτυπά στο αμόνι μέσα στον Χρόνο – χτίζοντας, γκρεμίζοντας και ξαναχτίζοντας. Αυτό το έργο ανατέθηκε στους μεγάλους Αντιβασιλείς του Λόγου.

Αυτοί οι Αντιβασιλείς είναι επίσης και βοηθοί της Όψης του Λόγου που κρύβεται πίσω από τον θάνατο, την αναγέννηση και την αναδόμηση. Μπορούμε να επικαλεστούμε τους Κυρίους της Μορφής για να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε την ελευθερία μας από τη μορφή, όταν πλησιάζει η ώρα. Αυτός που γνωρίζει και κατανοεί τον θάνατο, τον έχει ήδη ξεπεράσει – είναι πια μαθητής των Κυρίων της Μορφής. Καλά θα έκανες, λοιπόν, να αφιέρωνες λίγη σκέψη στους μεγάλους Χτίστες, που έχουν δομήσει εμάς και τις πλανητικές σφαίρες και οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τους νόμους της μορφής, στο αστρικό και στο φυσικό πεδίο. Μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους γιατί είναι αντιπρόσωποι του Θείου.

 Dion Fortune, "Το Κοσμικό Δόγμα"



Δημοφιλή Άρθρα

Ο Μάγος του Στρόβολου

Ενθεογενή

Τρεις Θέσεις Σκέψης

ΦΡΑΚΤΑΛ: Η Γεωμετρία του Χάους και οι Φιλοσοφικές της προεκτάσεις

Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν

Χερουβείμ